Arold Péter

A koronavírus a temetkezési szolgáltatók számára is feladta a leckét. A rendelet értelmében a szertartáson, legyen az a temetés bármelyik része, tíz hozzátartozónál több személy nem lehet jelen. Ráadásul bizonyos szertartásoknál, mint például az urnás temetés esetén az altemplom kolombáriumában elhelyezett urnák behelyezése esetében a szertartás zárt térben történik, ahol csak a szertartást végzők lehetnek jelen. A Műdekor 2004 Kft. egy merőben új szolgáltatással igyekszik ezt a helyzetet feloldani.

Nincs jobb szó rá, ezért online temetésnek nevezték el. A szertartás a jogi szabályok betartásával akár otthonról is nyomon követhető, vagy a helyszínen a fent jelzett temetések esetében – altemplomban történű urnaelhelyezés – külső helyszínről megtekinthető.

A Műdekor 2004 Kft.-nél a lehetőség biztosított urnás temetés estén a teljes szertartás online nyomon követésére, így egy privát csoportban, a csoport tagjai végignézhetik élőben a temetés mozzanatait. A közvetítés zárt, csak a meghívott csoporttagok láthatják. A közvetítés anyagából a későbbiekben videó is készíthető.

E mellett természetesen lehetőséget biztosítanak a szolgáltatás otthonról történő megrendelésére is, a felesleges személyes kapcsolatok elkerülése végett. Ez a szolgáltatás természetesen kiválóan alkalmas arra is, hogy a távolban lakó rokonok, barátok, hozzátartozók is “jelen” lehessenek az elhunyt utolsó útján.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .